loading...
تیم سایبری تومور
آخرین ارسال های انجمن
admins بازدید : 296 دوشنبه 15 دی 1393 نظرات (0)

در دنیایی که افراد، به یاری اینترنت و شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های گوشی‌های هوشمند، به شدت به هم متصل شده‌اند، هم افراطی‌ها و هم مردمی که می‌خواهند ضد این پدیده رو به گسترش بایستند، روز به روز بیشتر از فناوری استفاده می‌کنند.

در شرایطی که داعش ویدئوهای سر بریدن اسرای خود را با هدف ایجاد جو وحشت و ارعاب در محیط اینترنت منتشر می‌کند، بعضی از اعضای گروه‌های افراطی هم سعی می‌کنند با استفاده از شبکه‌های اجتماعی، به صورت دیجیتال گروه‌های خود را تبلیغ و تقویت کنند.

به تازگی خبر عضویت یکی از اعضای سرشناس طالبان در شبکه اجتماعی LinkedIn جنجال آفرید. این فرد احسان‌الله احسان نام دارد. او در پروفایل LinkedIn خود به روشنی خود را سخنگوی جماعت الحرار – یکی از زیرگروه‌های طالبان- نامیده است، تخصص‌اش را جهاد و جهادگری عنوان کرده است و حتی جزئیاتی در مورد سابقه خود را درج کرده است.

 

 

1-5-2015 9-24-06 AM

 

 

او در LinkedIn ، حدود ۷۰ دوست دارد. اجسان الله احسان، همان کسی است که پاکستان برای سرش ۶۵۰ میلیون یورو، جایزه گذاشته است، چون با ترور ملاله یوسف‌زی، مرتبط بوده است. در اکتبر سال ۲۰۱۲، گروه او ملاله را به اتهام تبلیغ علیه طالبان، الگو قرار دادن اوباما و تبلیغ فرهنگ غربی در مناطق پشتون‌نشین پاکستان، از ناحیه سر مورد هدف قرار داد که خوشبختانه ملاله با دشواری از این ترور، در نهایت جان سالم به در برد و امسال برنده جایزه نوبل صلح شد.

 

 

1-5-2015 9-37-23 AM

 

 

در شرایطی که توییتر و فیس‌بوک، با جدیت از تبلیغ گروه‌های افراطی خودداری می‌کنند، کشف پروفایل احسان‌الله احسان، مطلب خوبی برای LinkedIn نبوده است، تا جایی که مقامات این شبکه اجتماعی مجبور شدند که در واقعی بودن این پروفایل شبهه و تردید وارد کنند و به آی‌پی‌های او هنگام ورود به استناد کنند، آن هم در شرایطی که می‌دانیم که تغییر آی‌پی چه کار آسانی است و اصولا کسی که با آن سابقه می‌خواهد وارد اینترنت شود، حتما آی‌پی خود را تغییر می‌دهد!


از آن سو، در اروپا راست‌گرایان افراطی و گروه‌های نئونازی، روز به روز تقویت می‌شوند، تا جایی که آشکارا علیه متقاضیان پناهندگی و نیز علیه اسلام‌گرایی در اروپا، تظاهرات برگزار می‌کنند.

معمولا این گروه‌ها با اینکه به صورت نسبی طرفداران کمی در همه جوامع دارند، در برگزاری تجمعات و تظاهرات، مهارت خیلی خوبی دارند و توده مردم با وجود نفرت از آنها، همیشه در یک حالت انفعال نسبی هستند.

 

 

اما جمعی از فعالین آلمانی تصمیم گرفته‌اند با یک اپلیکیشن اندروید، به این وضعیت خاتمه بدهند، آنها اپلیکیشن اندرویدی به نام Gegen Nazis یا ضد نازیسم در گوگل پلی قرار داده‌اند که می‌تواند به سرعت با توجه به کاربران نشان بدهند که چه تظاهرات و تجمعاتی توسط نئونازی‌ها در حال شکل‌گیری است، تا مردم اقدام به تجمعات متقابل کنند.

در نقشه‌ای که روی این اپ درج شده، محل تظاهرات نئونازی‌ها با رنگ قهوه‌ای و محل تظاهرات ضدنازی با رنگ نارنجی نمایش داده می‌شود. این اپ می‌تواند آگاه‌سازی یا نوتیفیکیشن هم بفرستد.

وضعیت سوریه و عراق و فعال شدن داعش، روی شرایط آلمان هم اثر گذاشته است و حالا کشورهای غربی هم از تبعات بحران در خاورمیانه، نمی‌توانند بگریزند. در شرایطی که ۵۵۰ نفر با تابعیت آلمان، جزو جنگجویان داعش شده‌اند، امسال میزان جویندگان پناهندگی در آلمان یک رشد ۱۵۴ درصدی داشته و به ۲۰۰ هزار نفر رسیده است که برای خودش رکوردی محسوب می‌شود.


از سوی دیگر به تازگی اپلیکیشنی در گوگل پلی قرار داده شده بود که جملات قضار آدولف هیتلر را به کاربران نمایش می‌داد. استقبال نسبتا خوبی از این اپ صورت گرفت، طوری ه این اپ بین ده هزار تا ۵۰ هزار بار دانلود شد، اما سرانجام با فشار گروه‌های یهودی از گوگل پلی برداشته شد.

 

 

 

1-5-2015 9-37-47 AM

 

 

 


به هر حال تا زمانی که ریشه‌های افراطی‌گری در ذهن‌ها وجود داشته باشد، با یا بدون اینترنت و اپلیکیشن‌های هوشمند، مروجان این نوع تفکر، به بهانه‌های مختلف، سعی می‌کنند لایه‌هایی از جامعه را به سوی خود بکشند، این کار در پاکستان به یاری مدرسه‌ها و مکتب‌خانه‌های سنتی با تزریق افکار افراطی می‌تواند صورت بگیرد، در جای دیگر با جذب مردم محروم و دادن غذا به آنها و در جایی هم در قلب اروپا، با تحریک احساسات میهنی و ناسیونالیسم و متأسفانه تجربه نشان داده است که عده کمی از افراطی‌ها می‌توانند اوضاع را به چنان تشنجی بکشند و جامعه را به مانند چنان کلاف سردرگمی کنند، که اکثریت نرم‌خو هم قادر به بازگرداندن شرایط نباشند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    به نظر شما بر روی کدام یک از موضوعات سایت باید بیشتر کار شود.
    آمار سایت
  • کل مطالب : 210
  • کل نظرات : 69
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 4
  • آی پی امروز : 100
  • آی پی دیروز : 76
  • بازدید امروز : 618
  • باردید دیروز : 1,530
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 6,849
  • بازدید ماه : 17,391
  • بازدید سال : 62,372
  • بازدید کلی : 302,420